2021.11.29. - Taksony

Megívó a Bagolyvári Esték programsorozat XXIII. előadására

Megívó a Bagolyvári Esték programsorozat XXIII. előadására
Megívó a Bagolyvári Esték programsorozat XXIII. előadásáraA Csermely Környezetvédelmi Egyesület és a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Interaktív Természetismereti Tudástár szeretettel meghívja Önt és Kedves Családját a Bagolyvári Esték programsorozat XXIII. előadására, melyet Dr. Molnár Zsolt és Sáfián László "Egy délután a legelőn" címmel tart 2021. november 8-án 17 órától az Interaktív Természetismereti Tudástár nagyelőadójában (Szeged, Boldogasszony sgt. 6.).
Az előadók javasolják a film előzetes megtekintését amely az alábbi linken érhető el:

A belépés ingyenes.

A rendezvényt Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata támogatta.

Megívó a Bagolyvári Esték programsorozat XXIII. előadására

Környezetvédelem, természetvédelem

Az egyesület által végzett környezetvédelmi és természetvédelmi tevékenységek és intézkedések összessége segíti a környezet veszélyeztetésének, károsításának, szennyezésének megelőzésének, a kialakult károk megszüntetésének és az eredeti állapot helyreállításának véghezvitelét. Környezetvédelmi szempontból környezetnek az embert körülvevő élő és élettelen tényezők összességét nevezzük. Természetvédelmi tevékenységünk legfőképp a védett természeti értékek megóvása, gyakorlására felé irányul, illetve a természeti rendszerek egészének megóvására, lehetséges gyarapítására is célunk.

Adó 1 százalék

Környezetvédelmi tevékenységeinkbe tartozik a föld (talaj, kőzetek és ásványok, barlangok, a domborzat) védelme, a vizek (felszíni vizek és felszín alatti vizek) védelme, a levegő védelme, az élővilág (növényi, állati, mikroorganizmusok) védelme, a táj védelme, a települési környezet (lakóterületek, mezőgazdasági területek, ipari területek) védelme, a talajvédelem, a vízminőség védelme, a zajártalmak, sugárzás, hulladékkezelés mikro és makro szinten.

Egyesületünk környezetvédelmi feladatait aktív és passzív formában is végzi legfőképp azért, hogy az ember által okozott, vagy okozandó kár minimalizálását véghezvigyük, a természetes és mesterséges (épített) környezet, azaz az ember és annak szűkebb - tágabb környezete érdekében.

adóbevalláskor 1 százalék felajánlás, környezetvédelem természetvédelem, madárkórház
Egyesületek alapítványok támogatása,
adó 1 százalék szervezet kereső