2022.01.17. - Antal, Antónia

Meghívó - Bagolyvári Esték programsorozat XX. előadására

Meghívó - Bagolyvári Esték programsorozat XX. előadására
Meghívó - Bagolyvári Esték programsorozat XX. előadásáraA Csermely Környezetvédelmi Egyesület és a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Interaktív Természetismereti Tudástár szeretettel meghívja Önt és Kedves Családját a Bagolyvári Esték programsorozat XX. előadására, melyet Dr. Gallé László "Egy fejezet a szegedi zoológia történetéből (Beretzk, Kolosváry, Horváth iskolája)" címmel tart 2021. október 11-én 17 órától az Interaktív Természetismereti Tudástár nagyelőadójában (szeged, Boldogasszony sgt. 6.).
Meghívó - Bagolyvári Esték programsorozat XX. előadására

A belépés ingyenes.

A rendezvényt Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata támogatta.

Környezetvédelem, természetvédelem

Az egyesület által végzett környezetvédelmi és természetvédelmi tevékenységek és intézkedések összessége segíti a környezet veszélyeztetésének, károsításának, szennyezésének megelőzésének, a kialakult károk megszüntetésének és az eredeti állapot helyreállításának véghezvitelét. Környezetvédelmi szempontból környezetnek az embert körülvevő élő és élettelen tényezők összességét nevezzük. Természetvédelmi tevékenységünk legfőképp a védett természeti értékek megóvása, gyakorlására felé irányul, illetve a természeti rendszerek egészének megóvására, lehetséges gyarapítására is célunk.

Adó 1 százalék

Környezetvédelmi tevékenységeinkbe tartozik a föld (talaj, kőzetek és ásványok, barlangok, a domborzat) védelme, a vizek (felszíni vizek és felszín alatti vizek) védelme, a levegő védelme, az élővilág (növényi, állati, mikroorganizmusok) védelme, a táj védelme, a települési környezet (lakóterületek, mezőgazdasági területek, ipari területek) védelme, a talajvédelem, a vízminőség védelme, a zajártalmak, sugárzás, hulladékkezelés mikro és makro szinten.

Egyesületünk környezetvédelmi feladatait aktív és passzív formában is végzi legfőképp azért, hogy az ember által okozott, vagy okozandó kár minimalizálását véghezvigyük, a természetes és mesterséges (épített) környezet, azaz az ember és annak szűkebb - tágabb környezete érdekében.

adóbevalláskor 1 százalék felajánlás, környezetvédelem természetvédelem, madárkórház
Egyesületek alapítványok támogatása,
adó 1 százalék szervezet kereső